H.O.G.<sup>®</sup>

H.O.G.®

H.O.G. som betyder Harley Owners Group, grundades 1983 av Harley-Davidson Motor Company i Milwaukee, USA. Idén var att skapa lojalitet och att stärka banden mellan fabriken, återförsäljarna och kunderna. Medlemskapet i H.O.G. Europe, som är förutsättningen för att bli medlem i ett lokalt chapter, är en service till medlemmarna och skapar en möjlighet både för Harley-Davidson och deras återförsäljarna att främja motorcykelåkandet och stimulera Harley-åkarna till en ökad gemenskap. En viktig sak bakom idén var att skapa en positiv bild av Harley-Davidson och dess entusiaster. Det är naturligtvis också ett viktigt redskap för Harley-Davidson marknadsföringen av sina produkter och att ha det trevligt tillsammans.

I Europa sedan 1991

Europa kom med i H.O.G. World Wide 1991, då det blev etablerat ett eget Europa-kontor i Frankfurt, för att serva de Europeiska medlemmarna. Bland annat, så arrangerade de "European Rally", som 1996 i Rotterdam, samlade ca 7.000 deltagare. Året efter, 1997, arrangerade Lyngdal Chapter i Norge "Northern European Rally", till vilket det kom ca 8.000 HD-entusiaster.

Över en miljon medlemmar

H.O.G. är världens största fabrikssponsrade mc-klubb. Idag är vi mer än 1 200.000 medlemmar över hela världen i över 1400 olika chapters. I Europa finns det över 105.000 medlemmar i ca 415 chapters, och i Sverige är det snart xxxx medlemmar, fördelade på xx svenska chapters. Sveriges första Chapter bildades i Göteborg 1993 och idag finns det xx chapters över landet. De flesta finns listade under Länkar.

VEM ÄR MEDLEM I H.O.G.?

H.O.G:s medlemmar är väl ett tvärsnitt av folk i allmänhet, med representanter från alla yrkesgrupper och samhällsskikt. För att vara med i H.O.G ska man äga en en Harley-Davidson. (Det räcker med en H-D i familjen). Arrangemangen skall vara familjevänliga och H.O.G. har satsat mycket på att speciellt kvinnor skall motiveras till att vara med och köra en egen Harley-Davidson. 

HUR GÅR MAN MED?

När du köper en ny Harley-Davidson får du automatiskt ett medlemskap i H.O.G. European under det första året. Därefter får du själv förnya medlemskapet och betala årsavgiften. Ditt internationella medlemskap i H.O.G. ger en mängd förmåner, som endast är tillgängliga för Harley-Davidson-ägare. Du har möjlighet att gå med i ett lokalt chapter och träffa likasinnade, och delta i de många aktiviteter som bedrivs under året, inte bara under "bikersäsongen". Du får också en hel del värdefulla förmåner: ABC,s Touring Challenge, Bärgningsassistans, The Entusiast, Fly & Ride, H.O.G. Tales, Europakartbok, Patches, Pins m.m.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL VÅRT LOKALA CHAPTER - HOG HELSINGBORG